Mats Wärnelius lämnar sin post som chef på Wärnelius Buss för nya utmaningar.

Mats Wärnelius lämnar sin post som chef på Wärnelius Buss för nya utmaningar.
augusti 24, 2018 Emma

Mats Wärnelius har valt att ta ett nytt steg i livet efter 25 år inom företaget Wärnelius Buss. Han lämnar nu sin post som chef för Wärnelius Buss samt Expressbuss i Linköping AB, som kör åt Flixbuss Sverige. Mats kommer nu förverkliga en dröm som funnits de senaste åren. ”Nu eller aldrig” säger han. Under hösten gör han praktik på Bjurfors mäklarbyrå i Linköping och efter slutförd utbildning i januari 2019 börjar han arbeta som mäklare på samma byrå. Mats ser mycket fram emot sitt nya karriärsval. Han kommer fortsättningsvis vara involverad i företagen och vara kvar som ägare. Under hösten hjälper han igång den nya platschefen.

Nu är ni säkert lite nyfikna på vår nya platschef. Vi hälsar nämligen Anders Holmefur hjärtligt välkommen till Wärnelius Buss. Närmast kommer Anders från Biståndsorganisationen Hjärta till Hjärta, där Anders varit verksam som Direktor. Ni kan redan ha träffat Anders då han i grunden även är busschaufför och kört många resor åt oss på Wärnelius Buss längre tillbaka. Vi tar några korta frågor till Anders så ni får lära känna honom lite närmare.

 

Anders, berätta lite kort om dig och din bakgrund.

Jag är född och uppväxt i Linköping, men har även bott i Falun, Örebro och Eskilstuna. Jag är gift, har 3 utflugna barn och 4 barnbarn. Jag är utbildad pastor och har jobbat i lokala frikyrkor. Har ett stort intresse för bistånds- och rättvisefrågor. Gillar att resa och möta nya människor och främmande kulturer.

Mitt stora fritidsintresse är tennis, både att titta på och att utöva. I behagliga temperaturer tar vi gärna en tur på motorcykel.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

Engagerad, kreativ och resultatinriktad.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll som chef på Wärnelius Buss?

Att få leda företaget in i en spännande tid med stora utmaningar. Företaget har ett starkt varumärke som jag vill lyfta ännu mer. Jag ser fram emot att få lära känna alla nya goda medarbetare som tillkommit den senaste tiden och börja arbeta med de som jag redan känner sedan tidigare.

Vi alla på Wärnelius Buss hälsar Anders hjärtligt välkommen och Mats ett stort lycka till som Mäklare på Bjurfors Linköping!