Om Wärnelius Buss

Om oss

Wärnelius Buss är ett familjeägt bussbolag som gått i flera generationer. Vi erbjuder alla sorters resor, både när och fjärran. Allt från kortare studiebesök och rena transporter till flerdagarsresor utomlands. Vi kan hjälpa er med olika arrangemang och på upplägg av resor, allt efter era önskemål. Välj resmål och vi ordnar resten; nöjesresor, studieresor, konferenser mm. Vi sätter säkerhet och miljö i fokus och kör endast på 100% förnybart bränsle i våra bussar. Kom och res med oss på den gröna vägen, resor är vår passion!

Ni hittar oss i Linghem på Ring Liljegård, strax utanför Linköping, så gå inte över ån efter vatten… vi finns i närheten när ni vill ut och åka buss.

Varför boka buss till gruppresan utan 100% Nöjd Kund Garanti? Välj Wärnelius Buss MED 100% Nöjd Kund Garanti på er nästa gruppresa!

 

 

 Vår Affärsidé:

”Vi erbjuder högkvalitativa och säkra persontransporter för större och mindre grupper. Med glädje och stort engagemang lovar vi våra resenärer bekväma bussresor.”

Historia

På bilden ser ni Nils Wärnelius buss och lastbilskombination som Nils ägde under 1930-talet. Fordonet var en Chevrolet av årsmodell 1931. På helger lyftes lastbilsflaket av och ersattes med en bussdel. I den skjutsade han diverse grupper. Nils son Börje Wärnelius startade 1990 Wärnelius Buss AB. Detta gjorde han efter att i 19 år varit lastbilsåkare. 1993 gick Mats Wärnelius, son till Börje, in som hälften delägare och tog över verksamheten helt 1997. 2010 bildades AB Bussbolaget Östergötland där Wärnelius Buss var delägare, men från och med septemeber 2013 är numera Wärnelius Buss återigen ett självständigt bolag.